Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios y así como el análisis de sus hábitos de navegación.
El usuario tiene la posibilidad de configurar sus preferencias AQUI.

ACEPTAR TODO   RECHAZAR TODO

 

Plans Criballés
Més que tai!

CAT   ESP   |      |   0

 
 

Propòsits per al 2019: Salut i bons aliments

08 de Gener de 2019

Com cada inici d'any, som molts els que ens fem propòsits per portar una vida més sana. Els més freqüents són fer esport, cuidar-nos el cos, anar més a cal metge, però... i l'alimentació? Sovint ens oblidem que allò que mengem i com ho mengem, té conseqüències directes en la nostra salut. I parlem molt dels beneficis de la fruita i de les verdures però, i què passa amb la carn? La carn és una de les nostres principals fonts de proteïnes, necessàries per a la regeneració cel·lular i estructural, que a més contenen aminoàcids essencials per al nostre organisme i el seu correcte funcionament, per tant són d’un alt valor biològic. Però no només ens aporta proteïnes, la carn, sinó també grasses i minerals, ens proporciona ferro fàcil d’assimilar, i conté vitamines.

Per tot això cal que tinguem molt en compte la carn dins la nostra dieta. I ara, encetant el 2019, és un bon moment per conèixer què ens aporta i com pot ajudar als nostres sans propòsits.

Com en qualsevol grup d'aliments, fer-ne un abús pot ser perjudicial, però inclosa en la dieta de forma regular i responsable, la carn aporta molts beneficis i propietats.


Les carns i les seves propietats

Cal tenir en compte que, entre els diferents tipus de carn, el xai i l’ovella contenen més quantitat de greixos saturats, mentre que el porc i el xai contenen més proporció de triglicèrids. I que l’animal que conté més colesterol és la vedella.
La carn de vaca té un contingut en greixos saturats intermig, però destaca per aportar ferro i altres minerals fonamentals pel bon funcionament de l’organisme. La carn de pollastre i gall d’indi, tenen un baix contingut en greix, pel que es recomana un consum de 3 o 4 vegades a la setmana. La carn de porc, depèn de les parts de l’animal com el llom o el pernil conté menys greix que altres parts, a més no conté alts nivells de colesterol i sí una proporció òptima d’àcids greixos essencials. I la carn de conill conté una proporció de greix més baixa, a més d’un alt contingut d’àcids greixos, pel que se'n recomana un consum més freqüent.


La carn a la dieta

Per tal de treure'n el màxim benefici, es recomana menjar carn entre dos i quatre cops per setmana (depenent del tipus). Ens hem de decantar sempre per la carn de qualitat més alta i fixar-nos en la manera com s’ha cuidat i tractat l’animal, cosa que ens indicarà la proporció de nutrients i hidrats de carboni que tindrà el producte final.
I finalment és important acompanyar la carn amb aliments que ajudin a netejar i a equilibrar la feina de ronyons, fetge i intestins. Un bon exemple seria acompanyar la carn amb taronja i afegir al menú un bon plat d’amanida de fulles verdes.

Així que ja ho sabeu, aquest 2019, afegiu la bona carn als vostres propòsits de vida sana.

Salut i bons aliments!

 
Tornar a les notícies
 

Comparteix-ho a les teves xarxes

 
 

Si desitges fer-nos una comanda