Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios y así como el análisis de sus hábitos de navegación.
El usuario tiene la posibilidad de configurar sus preferencias AQUI.

ACEPTAR TODO   RECHAZAR TODO

 

Plans Criballés
Més que tai!

CAT   ESP   |      |   0

 
 

La carn en una alimentació equilibrada

03 de Febrer de 2018

L’alimentació permet al cos incorporar la varietat de nutrients que les persones necessitem en el dia a dia. Fer-ho de forma sana, equilibrada i variada ens permet viure millor i més saludablement. Però, ¿quin és el paper que ha de tenir la ingesta de carn en aquesta dieta?
El que és clar és que per mantenir una dieta variada s’han d’ingerir aliments variats i de tots els grups: cereals, fruites, hortalisses, olis, làctics, carn, peix, etc., perquè no hi ha cap aliment que contingui, per si mateix, tots els nutrients necessaris.


Això és molt important, ja que, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), una dieta saludable ajuda a protegir-nos de la malnutrició (en totes les seves formes), així com de bona part de les malalties no transmissibles.

 

 

Què ens aporta la carn?
La carn aporta importants nutrients, com ara proteïnes, vitamines A, B i D i minerals com el ferro, el zinc o el seleni. Aquesta aportació de substàncies vitals ens permet regenerar teixits, produir anticossos i enfortir el sistema immunitari, entre d’altres.

 

Per tant, la carn és un aliment que no ha de faltar en una dieta equilibrada. Si bé els experts recomanen no abusar de la carn vermella, en el cas de les carns blanques recomanen tres o quatre racions a la setmana.

 

 

Quin lloc ocupa la carn en una dieta sana?
En la piràmide alimentària, el consum de carn ha de ser moderat, com a màxim dues o tres vegades per setmana, i s’ha de combinar amb la ingesta d’aliments de tots els altres grups per formar part d’una dieta variada i equilibrada.

 

Les piràmides nutricionals s’expliquen de la manera següent: a la base hi ha els aliments que es poden consumir tots els dies (fruites i verdures), mentre que a la part superior hi ha els productes que s’han de prendre de forma més moderada, com les carns processades i les vermelles.

 

Segons l’OMS, a més d’una alimentació sana, variada i equilibrada cal mantenir uns bons hàbits saludables generals, que passen per reduir el risc que suposa el consum de tabac i alcohol, així com tenir una vida activa, tan poc sedentària com sigui possible.

 

 

Quina carn escollir i com l’hem d’ingerir?
En una entrevista que es va fer fa alguns anys, la Dra. María Neira, directora de l’OMS, va assenyalar que, dins la necessitat de consumir carn dues o tres vegades a la setmana, la valoració sobre la ingesta d’embotits va ser que «es poden consumir amb moderació i varietat».

 

Sobre la influència que té o no la qualitat de la carn processada en una dieta sana i equilibrada, l’experta de l’OMS va aclarir que no es tracta d’això, «sinó de les substàncies que se li afegeixen durant el processament industrial» per preservar-la durant més temps, per exemple.

 

Afirmacions com aquestes posen en valor els processos naturals i el consum de proximitat als quals apel·lem i que defensem a Plans Criballés - Més que tai!

 

https://www.efe.com/efe/america/entrevistas/experta-de-oms-el-consumo-carne-debe-ser-moderado-dentro-una-dieta-equilibrada/50000489-2749246#

 
Tornar a les notícies
 

Comparteix-ho a les teves xarxes

 
 

Si desitges fer-nos una comanda