Plans Criballés
Més que tai!
Els embotits
05 de Març de 2020
Són moltes les poblacions que per aquestes dates celebren la tradicional festa de la Matança del Porc. Tot i que ara es fa bàsicament per seguir la tradició, temps enrere es feia a principis d'hivern i obeïnt a una necessitat alimentària: per proveïr les famílies en els mesos de més fred, donat que el porc és una de les principals fonts de proteïna, és ric en greixos i aporta vitamines i mineral,s especialment del grup B, zinc i potassi.
Un dels principals productes que s’extreu del porc són els embotits. Menjar-ne aporta molts beneficis saludables. Tot i que molta gent els veu simplement com aliments naturals alts en greixos, el cert és que són un tipus de producte ideal per a persones amb anèmia per falta de ferro ja que són rics en potassi, vitamina B12, zinc, magnesi i fòsfor. I si procedeix de carn de bona qualitat, les propietats de l'embotit són encara millors. I també aporten el nivell de seleni en la quantitat diària recomanada, un important antioxidant que disminueix el risc de patir malalties com càncer, anèmia, diabetis i algunes malalties infeccioses.
A més a més, els embotits proporcionen l'energia que es necessita abans de fer exercici, ja que són una font important de calories. Per tant, alimentar-se amb aquest tipus de producte és molt beneficiós per als esportistes.