Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios y así como el análisis de sus hábitos de navegación.
El usuario tiene la posibilidad de configurar sus preferencias AQUI.

ACEPTAR TODO   RECHAZAR TODO

 

Plans Criballés
Més que tai!

CAT   ESP   |      |   0

 
 

Els embotits

05 de Març de 2020

Són moltes les poblacions que per aquestes dates celebren la tradicional festa de la Matança del Porc. Tot i que ara es fa bàsicament per seguir la tradició, temps enrere es feia a principis d'hivern i obeïnt a una necessitat alimentària: per proveïr les famílies en els mesos de més fred, donat que el porc és una de les principals fonts de proteïna, és ric en greixos i aporta vitamines i mineral,s especialment del grup B, zinc i potassi.

Un dels principals productes que s’extreu del porc són els embotits. Menjar-ne aporta molts beneficis saludables. Tot i que molta gent els veu simplement com aliments naturals alts en greixos, el cert és que són un tipus de producte ideal per a persones amb anèmia per falta de ferro ja que són rics en potassi, vitamina B12, zinc, magnesi i fòsfor. I si procedeix de carn de bona qualitat, les propietats de l'embotit són encara millors. I també aporten el nivell de seleni en la quantitat diària recomanada, un important antioxidant que disminueix el risc de patir malalties com càncer, anèmia, diabetis i algunes malalties infeccioses.

A més a més, els embotits proporcionen l'energia que es necessita abans de fer exercici, ja que són una font important de calories. Per tant, alimentar-se amb aquest tipus de producte és molt beneficiós per als esportistes.

 
Tornar a les notícies
 

Comparteix-ho a les teves xarxes

 
 

Si desitges fer-nos una comanda