Plans Criballés
Més que tai!
Àpats nadalencs
20 de Desembre de 2019
Cadascú cuina i menja el que més li agrada per Festes. Però és cert que hi ha uns quants plats tradicionals per aquestes dates que perduren. Deu ser perquè ens agraden tant! Sarsuela, canelons, suquet de peix, escudella, rostits d’ànec, els torrons...
La Sarsuela se sol fer per la Nit de Nadal. Pel dinar de Nadal en canvi s'imposa l'escudella i de segon plat potser la carn d'olla, potser un bon rostit de pollastre, de vedella, d'ànec... amb prunes i pinyons, moltes vegades. I per postres, els torrons: de Xixona, de xocolata o d’ametlles, el torró no pot faltar en cap sobretaula festiva.
Per Sant Esteve: canelons, indiscutiblement.
Per Cap d'any hi ha qui fa garrinet al forn, tot i que aquest no és un plat típic català.
I per Reis, independentment de l'àpat que fem, toca tortell de Reis amb fava inclosa.
Ja saps què cuinaràs aquestes Festes?
Sigui com sigui... bones Festes i bons àpats!