Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios y así como el análisis de sus hábitos de navegación.
El usuario tiene la posibilidad de configurar sus preferencias AQUI.

ACEPTAR TODO   RECHAZAR TODO

 

Plans Criballés
Més que tai!

CAT   ESP   |      |   0

 
 

Quina carn és millor menjar?

30 de Octubre de 2019

És preferible menjar carn blanca o carn vermella? Doncs no cal entrar en el dilema, perquè totes dues haurien de ser a la nostra dieta. De fet, en una dieta equilibrada es recomana combinar-les en l'alimentació per tal d'obtenir les propietats de cadascuna. Ambdues contenen proteïnes que permeten un bon creixement dels teixits i la prevenció de malalties com l’anèmia, i vitamina B12, necessària per als nostres glòbuls vermells. Segons la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC) el consum de carn hauria de ser d’entre 3-4 racions a la setmana per a la població en general. D’aquestes racions, es recomana que una sigui de carn vermella i la resta, de carn blanca.

La carn vermella -de cavall, de boví (en especial la vaca, el bou, el toro) i de caça (la guatlla, la llebre, la perdiu, el faisà)- conté més ferro i a la vegada més purines que s’acaben transformant en àcid úric, de manera que seria menys recomanables per a la gent que pateix gota. També tenen més greixos saturats i per tant, més aportació calòrica però a la vegada fan que aquesta carn sigui més saborosa i tendra.

La carn blanca -el pollastre, el conill i el gall d’indi- és menys vermellosa ja que conté menys mioglobina. El contingut de greix és relativament baix, i la major part es troba a la pell o és greix visible que es pot retirar amb facilitat. Per tant, el contingut calòric és una mica inferior que el de la carn vermella.

El xai i el porc són una excepció en la classificació. Poden ser carns blanques o vermelles segons l’edat de l’animal, la seva alimentació i la part de la canal quan és adult. Les carns dels animals adults solen tenir colors més intensos que les dels animals més joves. En el porc, la carn és vermella o blanca segons el tipus de canal a la qual es fa referència. Per exemple, el filet de porc seria classificat com a carn vermella, mentre que el llom de porc, és carn blanca.

 
Tornar a les notícies
 

Comparteix-ho a les teves xarxes

 
 

Si desitges fer-nos una comanda