Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios y así como el análisis de sus hábitos de navegación.
El usuario tiene la posibilidad de configurar sus preferencias AQUI.

ACEPTAR TODO   RECHAZAR TODO

 

Plans Criballés
Més que tai!

CAT   ESP   |      |   0

 
 

Ens agrada el formatge

02 de Juliol de 2019

El formatge és la conserva ideal perquè difícilment s'espatlla amb el transcurs del temps, ans al contrari: en assecar-se millora les seves qualitats. Hi ha centenars de varietats de formatge en funció de l'ús de diferents espècies d'eubacteris i floridures, diferents nivells de nata en la llet, variacions en el temps de curació, diferents tractaments en el seu procés i diferents races de vaques, cabres o el mamífer del qual s'extregui la llet. També influeix la dieta del bestiar i l'addició d'agents saboritzants com herbes, espècies o fumat.

Els més habituals a casa nostra són els formatges de vaca, de cabra i d'ovella, i els barrejats, que es fan a base de mesclar dues o tres llets d'aquests mamífers en diferents proporcions.

El formatge pot ser més o menys gras, més o menys desnatat, baix en greix i descremat. També pot ser fresc, tendre, semicurat, curat, vell o anyenc. Tou, semitou, semidur, dur o extradur. Pot tenir diferents intensitats i també pot diferenciar-se segons el tractament de la llet (si és crua, pasteuritzada o etc.) i segons el productor/elaborador (de granja, artesanal, industrial, etc.).

A nosaltres ens agraden tots i pensem que, com en tot, s'ha de tastar per saber quin prefereixes i per què. Per això en tenim de moltes varietats: formatges tradicionals tendres, cadí vermell de vaca, cadí COP de cabra baix en sal, Boffard d'ovella curat i reserva, Montalbà de cabra amb pebre, formatge Molí de l'Alzina d'ovella, cabra i vaca, Idiazábal DO fumat i sense fumar... i ara també tenim formatge d'ovella italià amb vetes de trufa. Què esperes a tastar-los? ens agradarà que ens diguis amb quins et quedes.

 
Tornar a les notícies
 

Comparteix-ho a les teves xarxes

 
 

Si desitges fer-nos una comanda