Plans Criballés
Més que tai!
Farcit de Terra Endins
28 de Febrer de 2019
Si hi ha un embotit tradicional vinculat al Carnaval, aquest és el farcit de Terra Endins. No l'hem inventat nosaltres, el seu origen es situa al sud de la província de Jaén i a Còrdova i s'anomena "relleno de Carnaval". Nosaltres n'hem fet una versió pròpia, més suau, i l'hem batejat amb el nom del nostre Carnaval: Terra Endins. Aquí té molt bona acollida i el venem tot l'any, no només en aquesta època.
És un embotit ben bo, semblant al bull tot i que d'un color més groguenc, i que recorda a la pilota en sabor per alguns dels ingredients que fem servir per a la seva elaboració: pollastre, vedella, porc, llengua de porc, pernil salat, pa, ou, safrà, all i julivert. Ho piquem tot, ho bullim en un budell i, un cop fred, el mengem com embotit, en entrepà, en entremès... com vingui més de gust!
El farcit original té alguns trossets més grans, no es piquen tots els ingredients per fer-lo, però a nosalters ens agrada més així, tot uniforme i més suau al paladar :) Ja l'heu tastat??