Plans Criballés
Més que tai!

Beneficis del pernil ibèric
17 de Maig de 2021
El pernil ibèric és un dels aliments base de la dieta mediterrània, coneguda per la seva composició en aliments plens de propietats saludables. També és un dels nostres capricis gurmet per excel·lència, present en el nostre dia a dia de forma habitual. Però mentre per a uns és un aliment natural i fiable, altres dubten i només hi veuen una font de greixos animals.
És ben cert que una pota de pernil ibèric és una font de greixos animals, però de les bones! Els greixos de porc ibèric de gla tenen més d’un 55% d'àcid oleic (després de l’oli d’oliva, el pernil ibèric és la principal font d’àcid oleic). Aquests greixos produeixen un efecte beneficiós sobre el colesterol en sang: augmenta el bo (HDL) i redueix el perjudicial (LDL).
A més d'actuar sobre el colesterol, el pernil Ibèric proporciona vitamines B1, B6, B12 i àcid fòlic (beneficiosos per al sistema nerviós i el bon funcionament del cervell). També és ric en vitamina E (un poderós antioxidant) i en minerals com calci, ferro, zinc i magnesi. El seu alt contingut en ferro ajuda a prevenir l’osteoporosi i redueix el dipòsit i infiltració de substàncies lipídiques en les parets de les artèries, o el que és el mateix, l’arteriosclerosi.
Un producte d’alta qualitat apte per a qualsevol paladar, tant en les torrades de l’esmorzar amb un raig d’oli d’oliva i tomàquet com en els aperitius o en l’entrepà del berenar. Qualsevol moment és bo per assaborir-lo. I no és exageradament calòric: 100 grams de pernil ibèric de pota negra només aporten 250 calories!
Comparteix-ho a les teves xarxes
