Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios y así como el análisis de sus hábitos de navegación.
El usuario tiene la posibilidad de configurar sus preferencias AQUI.

ACEPTAR TODO   RECHAZAR TODO

 

Plans Criballés
Més que tai!

CAT   ESP   |      |   0

 
 

Caldo i carn d’olla

28 de Novembre de 2019

Amb els primers freds comencem a fer cremes i brous ben calentets. Vénen molt de gust i escalfen l’esperit! És tradició, i més quan s’acosta Nadal, preparar caldo i carn d’olla. Us compartim una recepta de la Teresa i us reptem a intentar que us quedi gairebé tan bona com ella.

INGREDIENTS:
Carn
2 ossos carpó molsuts salats
1 cua salada
1 os blanc
1 os de pernil
1 peu fresc
2 ossos de vedella
1 tros de costella de vedella
¼ de cuixa de pollastre o gallina
4 ales de pollastre
Verdures
3 pastanagues
2 cebes
2 patates
1 porro gros
1 branca d’api
10 l d’aigua
3 pilotes (opcional)
col (opcional)

PREPARACIÓ:
Omplim una olla amb aigua i la fem bullir. Hi escaldem la carn per evitar que faci molta escuma i tot seguit li passem aigua perquè quedi ben neta.
Un cop tenim aquest procés fet, tenim una altra olla amb aigua i les verdures i hi afegim la resta d’ingredients que hem escaldat. Ho fem bullir a foc viu durant 2 hores aproximadament i si encara fa una mica d’escuma la retirem amb un colador o una escumadora. Si el caldo redueix molt hi afegim més aigua.
Un cop han passat les dues hores hi afegim la pilota i la col. Deixem acabar de coure 30 minuts aproximadament. Rectifiquem de sal: si és massa salat hi posem més aigua.
Retirem la carn i colem el brou.
Idealment preparem el brou el dia abans de menjar-lo, de manera que el guardarem a la nevera i així, fred, el podem desgreixar.
Quan anem a menjar-lo, posarem el brou a bullir i hi posarem la pasta (arròs i fideus, galets, llavors, bicicletes etc...). Un cop tenim la pasta bullida, ja podem servir.
La carn que hem fet servir per fer el brou, es pot menjar de segon plat.

Si no voleu fer carn d’olla, els ossos poden ser sense carn i es poden substituir les ales i el quart de pollastre per carcanades. I també, si es vol, amb la carn d’olla es poden fer croquetes boníssimes.

Si us sobra brou, el podeu congelar i així en teniu per a més dies.

Bon profit!

 
Tornar a les notícies
 

Comparteix-ho a les teves xarxes

 
 

Si desitges fer-nos una comanda